Mitä on terve itsekkyys?

Suvaitsevaisuuden äänitorvi Helsingin Sanomat kirjoitti 24.9.2016:

“Isänmaanrakkaus kaventuu itsekkyydeksi

Nykyisin näyttää siltä, että suomalaisten ihmisoikeuksille annetaan suurempi painoarvo kuin muiden maiden kansalaisten ihmisoikeuksille, kirjoittaa piispa Björn Vikström.

MIELENOSOITUKSISSA, joissa vastustetaan turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten vastaanottamista, käytetään usein isänmaallisia symboleja. Siniristilipuilla, jääkiekkomaajoukkueen paidoilla ja muilla sinivalkoisilla tunnuksilla osanottajat haluavat ilmaista, että he ovat ylpeitä suomalaisuudestaan.

Isänmaallisuus on monessa mielessä hyvä asia, ja maahanmuuton tuntemattomat seuraukset huolestuttavat luonnollisesti monia. Huolestuttavaa kuitenkin on, että isänmaanrakkaudella puolustetaan kansallista itsekkyyttä.”

Piispa on pihalla kuin lumiukko. Ei minulla ole mitään sitä vastaan, jos joku auttaa tänne tulleita omalla työllään ja varoillaan. Auttaminen on sinänsä hienoa, mutta ei niin, että sitä varten otetaan miljarditolkulla julkista velkaa ja leikataan omilta ja jätetään omat vanhukset ja asunnottomat heitteille. Jos yhteiskunta rakennetaan muiden auttamisen varaan, niin kohta ei ole muuta kuin autettavia ja velkaa. Ja maksajat lähtevät muualle, missä verovarat käytetään järkevämmin.

HS kirjoitti: “Huolta herättää myös Suomen poliittisten päättäjien maailman kriisipesäkkeisiin lähettämä vahva, ihmisoikeuksia murtava viesti, jonka mukaan Suomeen ei kannata pyrkiä.”

Juuri näinhän kasvava joukko eurooppalaisia maita toimii mm. Tanska, Norja jne. karsimalla vetovoimatekijöitä. Euroopassa puhutaan taakanjaosta ja hyvin harva maa on ollut halukas turvapaikanhakijoiden vapaaehtoisiin siirtoihin. Eikö tämä viittaa siihen, että turvapaikanhakijat nähdään yleisesti ottaen taakkana ja rasitteena?

Apu pitäisi kohdentaa sinne missä ne kriisit ovat, eikä niin että tänne tullaan usean eri turvallisen maan halki ja Dublin-asetusta rikkoen. Kansainvälisten sopimusten mukaan sota ei oikeuta turvapaikkaan, vain henkilökohtainen vaino. Nyt enemmistö tänne tulleista on median mukaan terveitä nuoria miehiä. Eikö heidän olisi pitänyt jäädä maahansa auttamaan toisia vai odotetaanko että joku tekee nämäkin asiat heidän puolestaan?

Suomi on pieni, velkaantunut maa, jossa on suuri krooninen työttömyys ja jäykät työmarkkinat.

Emme me voi auttaa kaikkia ja moni käyttää nykyistä sinisilmäistä järjestelmää hyväkseen. Meillä oli 31.3.2014 bruttovelkaa muille maille jo 425 miljardia euroa. Nyt 2016 bruttovelkaa muille maille on jo 469 miljardia euroa. Paljonko lisää pitää ottaa? Kuka maksaa tämän kaiken?

HS kirjoitti: “SUOMESSA viime kuukausina tehdyt päätökset näyttäisivät varmasti varsin toisenlaisilta, jos päättäjät olisivat joutuneet ottamaan huomioon sen mahdollisuuden, että he itse saattaisivat joutua turvapaikanhakijan asemaan.

Jos suomalainen joutuisi pakenemaan vieraaseen maahan, hän ei odottaisi sellaista vastaanottoa, jota Suomi nyt turvapaikanhakijoille tarjoaa. Näyttää siltä, että suomalaisten ihmisoikeuksille annetaan suurempi painoarvo kuin muiden maiden kansalaisten ihmisoikeuksille.”

Piispa on oikeassa, en todellakaan odottaisi moista ilmaista majoitusta ja ruokapalvelua. Jos joutuisin pakenemaan muualle, en todellakaan olettaisi saavani niin hyvää vastaanottoa kuin nyt Suomeen tulleet turvapaikanhakijat ovat saaneet.

En kuvittelisi, että joku tarjoaa minulle asumisen, ruoan, terveydenhoidon, kieliopinnot ja muun opiskelut ilmaiseksi – koko loppuelämäksi! En kuvittelisi, että valittamalla saan parempaa ruokaa, juuri oman maan mausteilla ja metkuilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pekingissä ruokalassa 2015 oli tarjolla päivästä toiseen vain perinteistä kiinalaista ruokaa.

En kuvittelisi, että minulle järjestetään ilmaiset bussikyydit, kuntosali ja viihdykettä – kuten tanssia, retkiä ja jalkapallon pelaamista – kaikkea ilmaiseksi. En kuvittelisi, että vieraassa maassa minun ei tarvitse oikeasti opetella sen kieltä, vaan ilmaiset tulkkipalvelut juoksevat vuodesta toiseen.

En kuvittelisi, että haukkumalla turvapaikan tarjonneen maan kansalaisia rasistiksi tai natsiksi, voin tehdä menestyksekkään uran poliitikkona.

En kuvittelisi, että voin tästä maailman tappiin vaatia erityisoikeuksia liittyen omaan kulttuurini ja uskonnolliseen vakaumukseeni, vaan ymmärtäisin että maassa maan tavalla. En tekisi uskonnollisesta vakaumuksestani suurta numeroa.

Sen sijaan koittaisin kovasti opetella uuden maan kielen, kulttuurin ja tehdä siellä töitä, joilla itse elätän perheeni, enkä vaatimalla vaadi korkeampaa sosiaaliturvaa, jota velkarahalla rahoitetaan. Vähintäänkin opiskelisin englannin kielen niin hyvin, että pärjäisin sillä kaikissa tilanteissa itse.

Ottaisin omat paperini mukaan, enkä tahallaan hävittäisi passiani ennen maahan tuloa.

Tietenkin toivoisin, että minun suhtauduttaisiin hyvin uudessa maassa, mutta ymmärrän että aito, syvä, aito arvostus täytyy ansaita omilla teoilla ja siihen menee aikansa. Ymmärrän myös, että suurissa joukoissa on aina ilkeitä ihmisiä, joista jotkut saattavat huudella hävyttömyyksiä, mutta se ei tarkoita, että kaikki ihmiset tässä uudessa maassa olisivat tällaisia.

Olen itse ollut 9 vuotta koulukiusattuna, enkä tietenkään syytä tästä kaikkia koulun oppilaita. Tiedän mitä on olla henkisen ja fyysisen väkivallan uhrina. Se jättää loppuelämän arvet, mutta niiden kanssa voi elää. Jos joku huutelisi rasistisia kommentteja perääni, todennäköisesti vain sulkisin korvani ja kävelisin eteenpäin. Sanat ovat sanoja, eivät tekoja (ellei kyse ole vakavasti otettavasta uhkauksesta).

Eläinmaailmassa monet eläimet suhtautuvat yhteisön ulkopuolisiin vähintäänkin epäilevästi, usein jopa vihamielisesti. Ulkomailla ollessani olen kokenut, kun minua tuijotetaan paikan ainoana valkoisena. Pahimmassa tapauksessa kukaan vieras ei puhu päiväkausiin, eikä sano edes hei. Ehkä olen – Jari Tervon sanoja lainatakseni – riittävän autistinen, että voin elää tuonkin kanssa.

Ja todella toivoisin, että tässä uudessa maassa on viisas johto, joka ajattelee maan parasta, eikä halaile koko maailmaa.

Muistakaa: Tie helvettiin on päällystetty hyvillä aikeilla. Ja nyt meillä on kirkon mies, joka johdattaa meitä kadotukseen ja kohti tämän maan tuhoa.

PS. Yritin julkaista tämän Uuden Suomen puheenvuoro-blogissa. Teksti poistettiin välittömästi, ilman mitään ilmoitusta. Voimme vain spekuloida syitä, miksi tämä teksti poistettiin.  Kirjoitin siellä blogini motoksi, lainaten George Orwellia: “Sitä kauemmas yhteiskunta ajautuu totuudesta, sitä enemmän se vihaa niitä, jotka sen kertovat.”

George Orwell Quotes on Truth and Liberty
Quotes from Orwell concerning the truth in society, or the lack of it and men to speak it.

Lähteet:
http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1474605864663
http://www.suomenpankki.fi/en/tilastot/maksutase/pages/tilastot_maksutase_ja_suorat_sijoitukset_maksutase_um_bruttovelka_en.aspx

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s